English (United Kingdom)

7 tipikus hiba a tervezésnél

7 általánosan elkövetett hibán keresztül bemutatjuk, hogy lehet egy „jó” kreatív nem csak „jó” de hatékony is!

 • Túl hosszú és túl sok szöveg:

  1 hiba


  Javaslat: Törekedjünk az egyszerűségre! Fogalmazzuk meg üzenetünket maximum 4-5 szóban úgy, hogy az a kampánycél szempontjából legfontosabb információt közölje. Egy átlagos óriásplakát kreatív észlelésére mindössze 3-5 másodperce van a fogyasztónak, így felesleges plusz információkat közölnünk, mert azt egyébként sem észlelnék.

 • Túlzsúfolt plakát:

  2 hiba


  Javaslat: A túl sok képi elem elterelheti a célközönségünk figyelmét a lényeges információkról, így törekedjünk itt is az egyszerűségre. Használjunk egy meghatározó képet, rövid szöveget, illetve megfelelő méretű brand logót.

 • Nehezen olvasható betűtípus:

  3 hiba


  Javaslat: Használjunk egyszerű betűtípust, illetve megfelelő térközt, így a plakát távolról is jól olvasható lesz és nem lesz megerőltető értelmezni az üzenetet.

 • Helytelen stílus és színhasználat:

  4 hiba


  Javaslat: Törekedjünk a legjobb kontraszt elérésére a háttér- és betűszín megválasztásakor.

 • Túl kicsi szöveg és kép:

  5 hiba


  Javaslat: Használjunk legalább 30 cm nagyságú betűt a címsornak, valamint arányos méretű képeket és logót.

 • Print kreatív adaptáció:

  6 hiba


  Javaslat: Vegyük figyelembe a közterület sajátosságait és adaptáljuk a print kreatívot úgy, hogy azt leegyszerűsítjük 1-1 képi elemre, illetve rövid szöveges üzenetre. A print kreatívot akár percekig is olvashatjuk, ellenben a közterületre csak néhány másodpercünk van.

 • Környezeti és felületspecifikus jellemzők figyelmen kívül hagyása:

  7 hiba


  Javaslat: Ha lehetőségünk van, elemezzük a közterületi eszközöket és készítsünk olyan kreatív mutációt, ami a környezeti tényezőket is figyelembe veszi. Pl.: Egy olyan táblánál, aminek nincs háttere kerüljük a világos vagy égszínkék háttér alkalmazását, mert jobban beleolvad a környezetbe és nehezebben lesz észlelhető.

Kérdése van?

Hívjon minket vagy írjon nekünk,
készséggel állunk az Ön rendelkezésére!
Elérhetőségeink >>